Otimsan

Türkiye otel gelişim zirvesi

Türkiye otel gelişim zirvesi

Turizm Yazarları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Kerem Köfteoğlu, geçtiğimiz hafta Türkiye’de ilki gerçekleştirilen “Türkiye Otel Gelişim Zirvesi”ni izledi.

Konferans ve eğitim toplantıları düzenleyen Çin-Belçika ortaklı Noppen firmasının organize ettiği zirveyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Köfteoğlu, “Zirvede iki konu dikkatimizi çekti. Biri, konuşan uzmanların çoğunun konaklama sektöründe çevre dostu “yeşil” ve sürdürülebilir uygulamalara yapılan vurgular. Diğeri ise uluslararası otel zincirlerinin Türkiye’ye olan ilgilerinin artması” dedi.

Köfteoğlu şöyle devam etti:

“Zirvede konuşan uzmanlar, tüketicilerde çevre duyarlılığının hızla arttığına dikkat çekerek, konaklama sektörüne gireceklere bu durumu dikkate almalarını önerdiler.

Çevreci yatırımların kısa vadede maliyetleri arttırdığına dikkat çeken uzmanlar, sürdürülebilirlik bakış açıcıyla bakıldığında ise uzun vadede yatırımcının kazançlı çıkacağını söylediler.

Zirveyi organize eden Noppen Global Konferanslar Müdürü Chris Sevcik, konaklama sektörüne ilişkin zirvenin benzerini Hindistan ve Çin’de de gerçekleştirdiklerini belirterek, birlikte çalışabilecekleri uygun bir partner bulmaları halinde aynı zirveyi önümüzdeki yıl Türkiye’de yapacaklarını söyledi.

22 ZİNCİR OTEL YENİ YATIRIMLAR İÇİN BİRBİRLERİYLE YARIŞIYOR

Zirvede “Otel Markaları Türkiye’de Pazar Paylarını Nasıl Arttırabilir?” başlıklı bir sunum yapan Jones Lang LaSalle Hotels Türkiye İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Elif Egeli Nişancı, 22 zincir otelin Türkiye’deki mevcut işletmelerine yenilerini eklemek için birbiriyle yarıştığını söyledi. İşte Nişancı’nın sunumundan öne çıkanlar…

ACCOR: Mevcut 4 Novotel, 4 Ibis’e önümüzdeki günlerde devreye girecek Beylikdüzü’ndeki Ibis Otel projesi var.

HILTON: Mevcut 10 tesise önümüzdeki dönemde İstanbul’da iki, Kapadokya, Bodrum, Bursa’da bir Hampton Inn, Bursa, İstanbul, İzmir, Ankara, Kayseri, Diyarbakır, Erzurum, İzmit, Adana, Gaziantep, Samsun, Trabzon, Şanlıurfa, Manisa ve henüz açıklanmanan bir otelle birlikte toplam 15 Garden Inn projesi bulunuyor.

IHG: Türkiye’de mevcut 10 tesisine ek olarak yatırım halinde de İstanbul Bayrampaşa Crown Plaza, Holiday Inn Express Bayrampaşa ve henüz adı açıklanmayan üç projesi daha bulunuyor..

MARRIOTT: Türkiye’deki mevcut sekiz tesisine önümüzdeki dönemde Şişli’de ve Bayrampaşa’da Marriott, Barbaros Bulvarında Marriott ve adı henüz açıklanmayan yeni projeleri de var.

MÖVENPICK: İstanbul ve İzmir’deki iki tesisine önümüzdeki dönemde Ankara’da bir yenisini ekleyecek.

THE REZIDOR: Türkiye’deki mevcut 4 tesisine ek olarak, yatırım halinde de Radison Asia, Radison Şişli ve Missoni Antalya projeleri devam ediyor.

STARWOOD: Türkiye’de farklı markalarıyla altı tesisle hizmet veren grup yöneticilerinin, yatırım halindeki Le Meridien Etiler, Sheraton Bursa, Aloft Bursa ve henüz adı açıklanmayan bir başka projeleri daha bulunuyor.

SWISSOTEL: Türkiye’deki dört tesisine ek olarak, İstanbul’da Raffles markasıyla devam eden bir başka yatırımı var.

WYNDHAM HOTELS: Türkiye’de Ramada ve Wydham markasıyla toplam dokuz otelle hizmet veriyor. Yatırım halinde ise İstanbul’da yedi, İzmir ve Adana’da ise birer projesi bulunuyor.

ANEMON: Türkiye’de 15 tesisle hizmet veriyor, Anemon Nemrut adıyla devam eden bir projesi var.

DEDEMAN: Türkiye’nin yanı sıra üç ülkede daha toplam 19 tesisle hizmet veriyor. Yatırım halindeki Edirne, Zonguldak, Şiraz, İstanbul ve Latakia projeleri de devam ediyor.

DİVAN: Türkiye’de 7 tesisleri var. İstanbul Divan’ın yenileme çalışmalarının yanı sıra, Bursa ve Erbil’de devam eden projeleri var.

RIXOS: Türkiye ve yurt dışında toplam 15 otelle hizmet veriyor. Yatırım halinde de henüz açıklanmayan bir projesi bulunuyor.