Otimsan

Rusya 2025 yılına kadar otel sayısını artıracak

Rusya 2025 yılına kadar otel sayısını artıracak

Moskova Yatırım Projelerinin Yerine Getirilmesi ve İnşaatların Kontrol Komitesi Başkanı Konstantin Timofeev tarafından yapılan açıklamada, Moskova’nın gelişmesi ve gelen turist sayısının arttırılması için hedeflenen otel projelerinin yerine getirilmesinin şart olduğu ifade edildi.

Moskova şehir planına göre 2025 yılına kadar 900 yeni otel inşa edilmesi gerekiyor. Yapılan açıklamada projelerin ilkinin 2014 yılı Soçi Olimpiyatı’na kadar hayata geçirileceği, ikinci kısmının 2018 Rusya Dünya Futbol Kupası’na kadar tamamlanacağı ve üçüncü kısım projelerin ise 2025 yılına kadar hayata geçirilmesinin öngörüldüğü belirtildi.

Bu arada, Moskova’da otel sayısının yetmemesinin otellerde konaklama fiyatına da yansıdığı vurgulandı. Gazetem.ru’da yer alan bilgilere göre daha önce Moskova’daki otel projeleri ile ilgili bir açıklama yapan Moskova İnşaat İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Marat Husnullin de önümüzdeki 5 yıl içerisinde Moskova’ya 51 bin yatak kapasiteli yeni 180 otel yapılması gerektiğini dile getirmişti.

Referanslarımız

Çalıştığımız markalardan bazıları