Otimsan

Kafkaslar’daki dağılım

Kafkaslar’daki dağılım

Avrupa’nın tarihsel zerafeti, Amerika’nın çeşitliliği, Uzakdoğu’nun sunduğu otantik deneyimleri, Dubai ve çevre bölgelerinin göz kamaştıran lüksü… Peki ya Kafkaslar? Kazakistan, Azerbeycan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Gürcistan ve Ermenistan’da konaklama sektörü nasıl bir manzara sergiliyor? Yatırım fırsatları neler ve hangi büyük isimler Kafkaslar’da hizmet veriyor?

PKF Hotelexperts tarafında yapılan araştırmaya göre Kafkaslar’ın en etkin ülkesi Kazakistan. 140 bin Dolar’lık GSYİH ve 12 bin Dolar’lık kişi başına düşen GSYİH ile bölgesinde bulunan ülkelerin oldukça ilerisinde görünüyor. Kazakistan’ın ardından gelen ülke ise petrol zengini Azerbaycan.

Bu iki ülkenin dinamiklerinin ve büyüme potansiyelinin farkındalığında zincir otel markaları yatırımlarda bulunuyor.

PKF’den Pattick Auer’den alınan bilgiye göre şu an Kazakistan’da bulunan zincir otel markaları:
Hyatt Regency (Hyatt), Holiday Inn (InterContinental), Marriot (Marriot), Renaissance (Marriot), Radison Blu (Rezidor), Rixos (Rixos), Ramada Plaza (Wyndham), Ibis (Accor), Kempinski (Kempinski) ve JW Marriot (Marriot).

Azerbeycan’a yatırım yapan zincir otel markaları ise şöyle sıralanıyor:

Park Hyatt (Hyatt), Hyatt Regency (Hyatt), Holiday Inn (InterContinental), Park Inn (Rezidor), Radison Blu (Rezidor), Ramada (Wyndham), Four Seasons (Four Seasons), Hilton (Hilton), Kempinski (Kempinski), JW Marriot (Marriot), Marriot (Marriot), Fairmont (Raffles) ve Rixos (Rixos).

Referanslarımız

Çalıştığımız markalardan bazıları