Otimsan

İstanbul da otel hizmeti veren konutlar

İstanbul da otel hizmeti veren konutlar

İstannbul’da otel hizmeti veren konutların kiraları zirveye çıktı.

.

Türk ekonomisinin başkenti konumundaki İstanbul’da otel hizmeti veren konutların kiraları zirveye çıktı. Kriz öncesinde bile aylık en fazla 11 bin euro olan kiralar şimdilerde 20 bin euroyu görüyor.

Ekonomisi ile dünyada öne çıkan Türkiye’nin ekonomideki başkenti İstanbul’da iş dünyasına hitap eden rezidanslann kiraları adeta çıldırdı. Kimi rezidanslarda ayda 20 bin euroyu bulan kiralar, Türkiye tarihinin en yüksek seviyesine çıktı. Kriz öncesinde bile aylık kiralan en çok 10-11 bin euro seviyesinde seyreden rezidanslar, son dönemde kira getirişi ile yatırımcısını ve mülk sahibini ihya ederken, uzmanlar Zorlu Center gibi iddialı yeni projelerin hayata geçmesiyle rakamın 30 bin dolara çıkmasının işten bile olmadığını savunuyor.

Avrupa ile yarışıyor

Lüks emlakta Avrupa ile yanşan İstanbul’da beşyıldızlı otel konforunda işletilen rezidanslarda aylık kiralar 1+1 dairenin satış fiyatına ulaştı. Swiss Otel‘in işlettiği Maçka’daki Svviss Living’in mart başında faaliyete geçmesiyle birlikte kiralarda zirve noktası olan 20 bin euroya ulaşıldı. Japon bir mimar tarafından renove edilen binada daha önceki kira fiyatlan 5 bin ile 11 bin euro arasındaydı. 63 daireli Svviss Living’in en pahalı dairelerinde kiracılar Boğaz manzarasının yanı sıra özel kahvaltı, lounge ve otelin havuzundan faydalanabilecek. İstanbul’da 20 bin euro-45 bin TL’lik fiyat Beylikdüzü, Esenyurt’taki 1+1 dairelerin satış fiyatına eşit.

Emlak danışmanı Hilmi Işıkören, rezidanslara olan talebin artmasından dolayı kiralarının da yüksek olduğunu ifade ederken, Zorlu Center ve Maçka Residence’m hayata geçmesiyle bu fiyatın daha da yükselteceğini açıkladı. Lokasyonuna göre doğru fiyatlandınlmış gayrimenkulün ülkemizde en iyi yatırım aracı olduğunu belirten Işıkören, rezidanslann da bu kapsamda yıldızına göre değerlendirilmek şartıyla kira getirileri konusunda en iyi yatırım aracı olduğunu dile getirdi.

Referanslarımız

Çalıştığımız markalardan bazıları