Otimsan

Fark yaratmaya Resume’niz den başlayın

Fark yaratmaya Resume’niz den başlayın

Rekabet eskisinden daha fazla, hemen hemen bütün markalar fark yaratmak ve ürünlerine bir değer katmak için tasarıma daha fazla yatırım yapıyorlar. Ancak son yıllarda dünya da yaşanan kriz markaların tasarımcı, raklamcı yada mimarlarını seçerken çok daha dikkatli olmaya zorluyor, artık müşteri tarafında da konularına hakim marka yöneticileri hatta işverenler bulunuyor ayrıca internet ile bilgiye ulaşım arttıkça rekabet dünya çapında oluyor, olmalıdırda.

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizdede tasarım son yılların yükselen trendi, gittikçe daha konuşulur ve anlaşılır oluyor. Alt yapısı eksik olmasına rağmen gelen talep fazlalığından dolayı üniversitelerde tasarım bölümleri arka arkaya açılıyor. Bu arz fazlalığı sadece ülkemizde değil gelişmiş tasarım ihraç eden ülkelerde bile kaliteyi düşürürken bugün uluslararası birçok platforma da tasarım eğitim sistemi, yarışmalara neden yeterince iyi tasarımların gelmediği tartışılıyor. Apple VP ve HP Executive görevleri yanında akademisyen ve yazar olan Don Norman Core77 dergisinde tasarım eğitiminin mutlaka değişmesi gerektiğini savunuyor hatta tasarımcı olmadan tasarım tartışmalarını gündeme getiriyor. Zaten ardı arkası kesilmeden crowdsourcing siteleri açılıyor kalabalığın gücünden faydalanarak vermliliği arttırma yolları aranıyor.

Tasarımcı olarak bütün bu karmaşanın arasında farkedilebilmek için mutlaka bütün platformlarının içersinde bulunmak, dünyayı yakından takip etmek gerekiyor. Platformlarda bulunmanın ve orada dikkat çekmenin ilk şartı iyi tasarlanmış resume ler den geçiyor. İş verenler yüzlerce resume arasından seçim yapmak zorunda kalıyorlar. Tasarımcı önce kendini tasarlamalı ve bunu en açık kolay anlaşılır şekilde ifade etmelidir. Sosyal paylaşım sitelerinde ve üye olduğu mesleki platformlarda devam etmelidir. Malesef her yıl 100 ün üzerinde tasarımcı ile iş görüşmesi yapmamıza rağmen tasarlanmış resume sayısı 5 i geçmemektedir. Oysa özellikle öğrenciler bu konuya önem vermeli okullarında olası eğitim eksikliklerini bahane etmemelidirler. İnternet üzerinde kolaylıka araştırma yapılıp tasarımcının kendine özgü yeteneklerine bağlı bir tasarımı gerçekleştirip tüm iş görüşmelerinde karşısındakileri etkilemelidirler. Yardımcı olması için bazı Resume tasarımlarını Facebook sayfamızda görebilirsiniz.

http://www.facebook.com/album.php?aid=15829&id=100897463315276

Referanslarımız

Çalıştığımız markalardan bazıları