Otimsan

ECARCH Dünya birincisi oldu

ECARCH Dünya birincisi oldu

Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık Ofisi WAF (Dünya Mimarlık Festivali) birincisi oldu. 3-5 kasım 20010 da Barselona’da düzenlenen World Architecture Festival’e (WAF) dört ayrı dalda katılan ve bir ilke imza atarak dört ayrı dalda da finale kalan Erginoğlu & Çalışlar, farklı katagorilerdeki 236 finalist arasından sıyrılarak DDB/Medina Tugrul Reklam Ajansı na ev sahipliği yapan Kasımpaşa Tuzambarı yapısı ile ‘New and Old’ (yeni ve eski) katagorisinde DÜNYA BİRİNCİSİ oldu.

Kasımpaşa’daki eski Tuzambarı binası, Medina Turgul DDB Reklam Ajansı için Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık Ofisi tarafından tasarlandı. Mimarlar Odası tarafından Mimar Sinan anısına düzenlenen Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri’nde de, Yapı Dalı Koruma-Yaşatma Başarı Ödülü’ne layık görülen Kerem Erginoğlu ve Hasan Çalışlar’ın bu çalışması sıradışı özellikler taşıyor. Geçmiş yıllarda birçok reklam ajansına hayat veren mimarlık ofisi, bu kez tarihi bir ambarı çarpıcı bir çalışma ortamına dönüştürmeyi başarmış. Bu sayede, herhangi bir plazanın 22. katına taşınmayı reddeden, yaratıcılığın, ancak yaratıcı mekanlarda mümkün olduğuna inanan Medina Turgul DDB’nin hayali de gerçek olmuş.

Mimarlık firmalarının aldıkları uluslararası ödüller mimarlık firmalarının çözüm ortağı olan bizim gibi üretici firmalara cesaret vermekte ve vizyonlarını genişletmektedir.