Otimsan

Dünya kadınlar gününde içimizden biri

Dünya kadınlar gününde içimizden biri

Ekbimizde Çankaya Üniversitesi iç mimarlık bölümü mezunu olan Tuba Abalı ağırlıklı olarak otel yönlendirme ve aksesuar projelerinde proje sorumlusu olarak işin tasarım, yerleşim, üretim ve montaj süreçlerini başarı ile takip etmektedir. Onun la birlikte tüm dünya kadınlarının ve çalışma arkadaşlarımızın bu özel gününü kutluyoruz

Kadınlar Günün tarihçesi

8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 100 bini aşkın kişi katıldı.

26/27 ağustos 1910 tarihinde Danimarka’nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Alamanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart’ın “Internationaler Frauentag” (International Women’s Day – Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.

Referanslarımız

Çalıştığımız markalardan bazıları