Otimsan

Türkiye’nin en başarılı turizm yatırımları 2011

Türkiye’nin en başarılı turizm yatırımları 2011

Fatih GÖNÜL – Alişan ÖZKAN / TurizmdeBuSabah.com

Eurobank Tekfen ile ekonomi dergileri Capital ve Ekonomist’in ortaklaşa düzenlediği ‘Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2011’ ödülleri Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşen bir törenle sahiplerini buldu.

Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin, dünya turizminde geldiği noktayı özetledikten sonra ilk 5 aylık verilerin de umut verici olduğunu dile getirdi. Günay, “Benim hayalim, yakın bir gelecekte, önümüzdeki on yıl içerisinde belli bir kültür ve gelir düzeyinde olan insanlar eğer Türkiye’yi görmemişlerse yaşamlarında eksiklik hissetsinler. ‘Ben önemli bir şeyi kaçırdım dünyada’desinler ve Türkiye’yi görmek dünyada önemli bir prestij haline gelebilsin. Böyle bir Türkiye turizmi hayal ediyorum ve bu yaptığımız müze çalışmaları, arkeolojik alanlardaki çalışmalar, sivil mimarlık ve kıyı turizmi gibi konulardaki çalışmalarla adımlar atmaya başladık” şeklinde konuştu.

“BOĞAZKÖY SFENKSİNİ TOPRAKLARIMIZA GETİRECEĞİZ”

Yurtdışına kaçırılan tarihi eserlerin Türkiye’ye iadesi için yoğun çaba sarf ettiklerini de söyleyen Günay, Boğazköy Sfenksi’nin yakın bir zamanda Türkiye’ye iade edileceğini belirterek, “Bu anıtı ülkemize getirmek için uzun uğraşlar verdik. 1990’lara kadar iade taleplerine cevap bile alınamamış. Doksan dokuz yıl önce ülkemizden götürülen Boğazköy Sfenksi’ni topraklarımıza getireceğiz. Onu İstanbul veya Ankara’da değil Çorum’da sergileyeceğiz. Taşların ve anıtların da bizim bilmediğimiz bir ruhu olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki Boğazköy Sfenksi beş bin yıl önce yapılmış olduğu topraklara döndüğü zaman bu toprakların acısı biraz olsun dinecek” dedi.

İŞTE ÖDÜL ALAN YATIRIMLAR

Turizm sektöründe yatırımları teşvik etmek ve sektöre katkı sağlamayı hedefleyen “Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması 2011″de kültür turizmi işletmeleri kategorisinde ödüle değer görülen Zeugma Mozaik Müzesi’nin ödülünü, Kültür ve Turizm Bakanı Günay aldı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Semahat Arsel ile Silkar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Silahtaroğlu’nun Onur ödülü aldığı gecede ödül alan kurum ve kuruluşlar şunlar oldu:

– Havayolu Şirketleri: Türk Hava Yolları

– Beş Yıldızlı Büyük Oteller: Çırağan Kempinski

– Beş Yıldızlı Oteller-Kıyı Otelleri: Calista Luxury Resort

– Kent Otelleri Zinciri: Rixos Oteller

– Kongre Otelleri: Rixos Sungate

– Butik Oteller: Pera Palace

– Hotel Marina İşletmeleri: Göcek Marina

– Sağlık Turizmi İşletmeleri: Güral Harlek Thermal Resort&SPA

– Doğa Turizmi İşletmeleri: Güral Sapanca Wellness

– Spor Turizmi İşletmeleri: Gloria Golf Resort

Referanslarımız

Çalıştığımız markalardan bazıları