Otimsan

Otel odasını telefonla açmak

Otel odasını telefonla açmak

Yeni sistemle otel anahtarlarına gerek kalmayacak, akıllı telefonlar anahtar görevi görecek.

Stockholm’de bulunan Clarion Hotel Stockholm’de başlanan uygulama, otellerin gelecekteki işleyiş sisteminin bir ön gösterimi şeklinde. Otelde artık bütün işlemler akıllı telefonlardan gerçekleşiyor. Hatta resepsiyona uğramaya bile gerek kalmıyor çünkü telefonlar anahtar görevi de görüyor.

Akıllı telefonlar için geliştirilen uygulama ile otelde kalmak isteyenler, otele gelmeden önce istedikleri zaman istedikleri tarihte otele rezervasyon yapabiliyor. Rezervasyon sonrası yine telefon üzerinden check-in yapıp ödeme yapmak mümkün. Otele gelindiğinde ise anahtar almaya gerek yok çünkü check-in sonrası rezervasyon tarihleri içinde geçerli olmak üzere telefona odanın anahtarı yükleniyor. Odanın girişindeki cihaza telefon yakınlaştırıldığında kapı açılıyor.

NFR (Near Field Comminication) yani yakın alanda iletişim gibi bir anlama gelen sistem, tıpkı kredi kartlarındaki Pay-pass sistemi gibi çalışıyor. Bazı telefonlar bu özelliği destekliyor. Bu sistem şuan deneme aşamasında ve pilot otel sadece Stockholm’de. Eğer sistemi tutarsa tüm dünyaya yayılması bekleniyor.

http://yahoyt.com/h/9457/otel-odasini-telefonla-acmak

Referanslarımız

Çalıştığımız markalardan bazıları